Bra att veta inför renoveringen med Snickare Sälen

Några tips vid renovering är att det är bra att planera vilket arbete som ska göras och när. Gör en renoveringsplan och lista vad du vill ha gjort. Det är viktigt att kontrollera om någon av delarna i renoveringen kräver bygglov eller tillstånd från kommunen eller bostadsrättsföreningen. Varmt välkommen att kontakta oss om du vill få vår planeringshjälp.

  • Budget och planering
  • Behövs bygglov?
  • Önskelista
  • ROT-avdrag


Den viktiga planeringen inför renoveringen

Under en renovering är tidsplaneringen otroligt viktig och en tidsplan som inte fungerar kan snabbt leda till ökade kostnader. Det kan vara tufft och prövande att göra en stor renovering och det kommer att komma tillfällen där allt inte går exakt som planerat. Många olika yrken är inblandade i en renovering och det måste finnas ett samspel och tidsplanering om vilket jobb som ska utföras när.


Oförutsedda saker som kan uppstå under renoveringen

  • Förseningar för exempelvis material som påverkar arbetet och då kan ett snabbt beslut behöva tas
  • Byta till ett annat material eller vänta? 
  • Ska arbete ske i badrum krävs en våtrumsbehörighet
  • För elen krävs en auktoriserad elektriker
  • Det är viktigt att anlita behöriga och auktoriserade hantverkare, annars är risken att försäkringar inte täcker om en olycka eller skada skulle ske

Att sätta budget inför renoveringen

Budgeten är en av de mest känsliga delarna i en renovering och kostnader kan snabbt skena om det inte finns en god planering och kontroll. Som buffert är det bra att ha ungefär 20% extra för oförutsedda utgifter. Med vår hjälp blir det lättare att veta vilken budget som är rätt. Ta kontakt med oss via kontaktformuläret här på sidan.


Arbeten som är välplanerade följer normalt budget och därför är det så viktigt att lägga tiden som krävs för att göra en noggrann planering. Fundera på önskelistan för om det finns utrymme i budgeten kanske en uppgradering av material är värt att göra. Materialvalet är ofta en stor del av budgeten och prioritera vad som är viktigast i er renovering. Vi har lång expertis och du kan kontakta oss för hjälp.

Bra råd inför renoveringen i Sälen

ROT-avdraget är något som de allra flesta har rätt till och det är på 30% av arbetskostnaden upp till max 50 000 kronor. Betalar du skatt i Sverige, är över 18 år och har en slutlig skatt som övergår det belopp du begär i ROT-avdrag kan du få det. Om du är intresserad av att renovera tveka inte att kontakta oss för att få den bästa hjälpen.